Son Dakika... İYİ Parti'den istifa eden Nebi Hatipoğlu AKP'ye katıldı

Buca Haber Kasım 08, 2023

Son dakika haberi.İYİ Parti'den istifa eden Nebi Hatipoğlu, AKP'ye katıldı. Nebioğlu'nun rozetini AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MKYK toplantısında taktı.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı AKP'li CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında baÅŸladı.

İYİ Parti'den istifa eden Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKP'ye katıldı. Hatipoğlu'nun rozetini AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

HatipoÄŸlu, "partisi ile görüÅŸ ayrılığı yaÅŸadığını" belirterek, istifasını sosyal medya hesabından duyurmuÅŸtu.

 

HatipoÄŸlu'nun bu kararına gerekçe olarak, Ä°YÄ° Parti'nin aksine AKP ve MHP ile iÅŸ birliÄŸi fikri gösterilmiÅŸti.

Hatipoğlu'nun katılımı ile AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 264 oldu.

"KEÅžKE CUMHURBAÅžKANIMIZIN HÄ°MAYESÄ°NDE BAÅžLASAYDIM"

HatipoÄŸlu'na rozetini takan ErdoÄŸan, "Ä°nÅŸallah bu katılım töreni partimiz için, Türkiye demokrasisi için hayırlara vesile olur. Ä°nÅŸallah bundan sonraki süreçte de EskiÅŸehir ile birlikte bölgede yeni bir sıçramanın, yeni bir doÄŸumun, yeni bir geliÅŸmenin olmasına da vesile olur. EskiÅŸehir'le beraber durmak yok yola devam diyelim" ifadelerini kullandı.

EskiÅŸehir Milletvekili Ä°dris Nebi HatipoÄŸlu da AKP ailesine dahil olduÄŸu için AKP'li CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a teÅŸekkür etti. "Sizi mahcup etmemek için ülkemize, milletimize canımı diÅŸime takarak hizmet etmek hayat düsturum olacaktır Sayın CumhurbaÅŸkanım" diyen HatipoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Hepinizin bildiÄŸi üzere kadere bir beÅŸer olarak müdahale etmenin imkanı yoktur. Gönlüm isterdi ki kısa siyaset yolculuÄŸum burada sizlerle, Sayın CumhurbaÅŸkanı'mızın himayesinde baÅŸlasaydı keÅŸke. Ancak aylardır fırsat bulduÄŸum her platformda milletvekili seçildiÄŸim günden bu yana kamuoyunda açıkça belirttiÄŸim için gönlüm ferah olarak burada konuÅŸuyorum ve söylüyorum. Kızılelma ülküsünün, Türkiye'nin küresel bir güç olarak kalmasının, devletimizin iç ve dış tehditleri ivedilikle bertaraf etmesinin, ÅŸer odaklarının imhasının tek koÅŸulu Sayın CumhurbaÅŸkanı'mız Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Kuvayımilliye ruhunun vücut bulmuÅŸ hali Cumhur Ä°ttifakı saflarında bir araya gelmektir. Devletimizin bekası gereÄŸiyle yapılması gereken budur. Bu düÅŸüncelerim dolayısıyla çok lince uÄŸradım ama inandığım doÄŸrudan bir karış geri adım atmadım. Ve bugün de onurla, gururla sizlerleyim. Rabb'ime dua ederim çıktığım bu yolda beni mahcup etmesin. Milletimize ve çok sevdiÄŸim EskiÅŸehir'ime sizlerle birlikte çok güzel hizmetler yapmayı nasip etsin."

'NE İŞİM VAR!' DEMİŞTİ

AKP'ye katılan NebioÄŸlu, seçim öncesi ise EskiÅŸehir'in yerel televizyon kanallarından ES TV’de konuk olduÄŸu programda, “Ä°YÄ° Parti muhalefette kalırsa, AKP iktidar olursa AK Parti’ye geçer misiniz” sorusuna ÅŸu cevabı vermiÅŸti:

“Tabii ki geçmem. Ne iÅŸim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Siyaseti iÅŸ olarak yapanlar ve hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. Ä°ÅŸ kolu olarak yapmayacağız.”

Kaynak:AA/Cumhuriyet.com.tr

Paylaş

Buca nöbetçi eczaneleri
Altın Fiyatları