Dilan Polat - Engin Polat soruşturmasında 27 şirket için kayyum talebi

Buca Haber Kasım 06, 2023

Milyonlarca liralık kara parayı aklamakla suçlanan Dilan Polat - Engin Polat çifti ve yakınlarıyla ilgili yürütülen soruÅŸturmada, 27 ÅŸirkete kayyum atanması istendi.

 

 

Dilan ve Engin Polat'ın ifadeleri ortaya çıktı

Dilan ve Engin Polat'ın ifadeleri ortaya çıktı

 

 

Son dakika haberi! Kara para aklamak, vergi kaçırmak ve örgüt kurmakla suçlanan Dilan Polat ve Engin Polat ile yakınları hakkında baÅŸlatılan soruÅŸturmada yeni bir geliÅŸme yaÅŸandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile yakınlarına ait 27 şirkete kayyum atanmasını talep etti.

Talep mahkeme tarafından kabul edilirse şirketlere kayyum atanacak.

 

 

200 MİLYON LİRALIK PARA GİRİŞİ

SoruÅŸturma kapsamında daha önce ÅŸirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı ÅŸüphelilerle ilgili Mali Suçları AraÅŸtırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait ÅŸirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para giriÅŸi olduÄŸu belirlenmiÅŸti.

Paranın yine aile bireylerine ait ÅŸirketler arasında transfer edildiÄŸi, son aÅŸamada ise Engin Polat'ın sahibi olduÄŸu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından Ä°stanbul Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, ÅŸüphelilerin kimliklerini belirlemiÅŸ, Ä°stanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eÅŸ zamanlı operasyon düzenlemiÅŸti.

14 KİŞİ TUTUKLANDI

SoruÅŸturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal ÅŸirketin Ankara'da baÅŸka bir firmaya isim hakkını verdiÄŸini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kiÅŸisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirlemiÅŸti.

Ä°stanbul ve Ankara'daki operasyonlarda gözaltına alınanlardan 14'ü tutuklandı.

 

Milyonlarca liralık kara parayı aklamakla suçlanan Dilan Polat - Engin Polat çifti ve yakınlarıyla ilgili yürütülen soruÅŸturmada, 27 ÅŸirkete kayyum atanması istendi.

 

 

 

 

Paylaş

Buca nöbetçi eczaneleri
Altın Fiyatları