Buca Metrosu tam gaz ilerliyor

Buca Haber Kasım 06, 2023

Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu’nda çalışmaları hızla sürdürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi önünde yapılacak istasyon için de hazırlık yapılıyor. Ä°stasyonun inÅŸa edileceÄŸi alandaki aÄŸaçlar özel tekniklerle sökülerek fidanlıkta bakıma alınıyor. AÄŸaçlar inÅŸaat sonrası yeniden eski yerlerine taşınacak.

Ä°zmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metro hattında çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla inÅŸa edeceÄŸi, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu’nda tünel kazılarının baÅŸlayabilmesi ve istasyonların inÅŸa edilebilmesi için ÅŸantiye alanlarındaki aÄŸaçlar koruma altına alınıyor. Çalışmaların baÅŸladığı HasanaÄŸa Bahçesi Ä°stasyonu bölgesinde yer alan Atatürk Parkı, General Asım Gündüz, Çamlıkule Ä°stasyonu bölgesindeki Mehmet Erenler Parkı’ndaki aÄŸaçları taşıyan BüyükÅŸehir, ÅŸimdi de Dokuz Eylül Üniversitesi Ä°stasyonu'nun yapılacağı yeÅŸil alanlardaki aÄŸaçları, özel teknik ve ekipmanlarla koruma altına alıyor. Taşınan aÄŸaçlara Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi’ne ait fidanlıklarda bakılacak. AÄŸaçların bir bölümü kent genelindeki yeÅŸil alanlarda deÄŸerlendirilecek, diÄŸer bölümü ise inÅŸaat tamamlandığında eski yerlerine dikilecek. Bu aÄŸaçların yanı sıra istasyon alanına yeni fidanlar da dikilerek daha fazla yeÅŸil alan yaratılmış olacak.

 

Günlük yolcu sayısının 400 bin olması bekleniyor
Hat üzerinde 3 tünel açma makinesi (TBM) çalışacak. Ä°lerleyen günlerde TBM sayısının dörde çıkması da hedefleniyor. Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Åžirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, HasanaÄŸa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonlarının bulunduÄŸu Buca Metrosu, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan mevcut metro hattı ile Üçyol Ä°stasyonu'nda, Ä°ZBAN hattı ile Åžirinyer'de entegre olacak. Bu hat üzerinde tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek. Yaklaşık 305 milyon Euro deÄŸerinde araç alımı yapılacak. Hatta çalışacak trenlerle birlikte Buca Metrosu 765 milyon Euro'ya tamamlanacak. Dokuz Eylül Üniversitesi istasyonunda 240 araçlık otopark bulunacak. Hat iÅŸletmeye açıldığında günlük yolcu sayısının 400 bin olması bekleniyor.

Kaynak izgündemi

Paylaş

Buca nöbetçi eczaneleri
Altın Fiyatları