CHP'ye Genel Başkan seçilen Özgür Özel mazbatasını aldı

Buca Haber Kasım 08, 2023

CHP'ye Genel BaÅŸkan seçilen Özgür Özel mazbatasını aldı

CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, TBMM’deki makam odasında mazbatasını aldı. Mazbatasını Grup BaÅŸkanvekili Ali Mahir BaÅŸarır'ın elinden aldı. 

CHP Grup BaÅŸkanvekili Ali Mahir BaÅŸarır, “Partimize, ülkemize, 85 milyona hayırlı olsun, hayırlı olacağını da biliyorum.” dedi.

CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel 4 Kasım’daki CHP 38. OlaÄŸan Genel Kurultayı’nda Kemal KılıçdaroÄŸlu’na karşı delegelerin 811’inin oyunu alarak CHP’nin yeni genel baÅŸkanı oldu. Rakibi KılıçdaroÄŸlu ise delegelerin 536’sının oyunu alarak 13 yıllık genel baÅŸkanlık koltuÄŸunu kaybetmiÅŸti. CHP’de genel baÅŸkanlık devir teslim töreni de bugün saat 17.00’da yapılacak.

Çankaya Ä°lçe Seçim Kurulu imzalı mazbatada “BaÅŸkanlığımızca 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleÅŸtirilen Cumhuriyet Halk Partisi 38. OlaÄŸan Kurultay organ seçimlerinde Sayı Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi Genel BaÅŸkanlığını 812 oy ile seçilmiÅŸtir” ifadesi yer aldı.

 

CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, “Odamda önceki genel baÅŸkanlarımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten baÅŸlayarak Ä°smet PaÅŸa’nın, Bülent Ecevit’in, rahmetli Deniz Baykal’ın fotoÄŸrafları hep oldu. Sayın Genel BaÅŸkanımızın fotoÄŸrafı da bundan sonra odamızda hep olacak. Bu oda Ä°smet Ä°nönü’nün odası. Ä°smet PaÅŸa ile Bülent Ecevit’in orada tarihi bir fotoÄŸrafları var, bu odada çekilmiÅŸ. Bu odada bugüne kadar görevimi en iyi ÅŸekilde yapmaya çalıştım. 8 yıldır CHP Grup BaÅŸkanvekili olarak partimi Meclis’te temsil ettim. Ama bu odada CHP’nin 8. Genel BaÅŸkanı olarak mazbatayı almış olmak benim için büyük bir onur.” dedi.

BU ODADA MAZBATAYI ALMIÅž OLMAK BENÄ°M Ä°ÇÄ°N BÜYÜK BÄ°R ONUR

Mazbatayı aldıktan sonra açıklama yapan Özel, ÅŸunları söyledi:

“Odamda önceki genel baÅŸkanlarımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten baÅŸlayarak Ä°smet PaÅŸa’nın, Bülent Ecevit’in, rahmetli Deniz Baykal’ın fotoÄŸrafları hep oldu. Sayın Genel BaÅŸkanımızın fotoÄŸrafı da bundan sonra odamızda hep olacak. Bu oda Ä°smet Ä°nönü’nün odası. Ä°smet PaÅŸa ile Bülent Ecevit’in orada tarihi bir fotoÄŸrafları var, bu odada çekilmiÅŸ. Bu odada bugüne kadar görevimi en iyi ÅŸekilde yapmaya çalıştım. 8 yıldır CHP Grup BaÅŸkanvekili olarak partimi Meclis’te temsil ettim. Bugün, duvarda resimleri bulunan ki Sayın Hikmet Çetin ve Sayın Altan Öymen’in de belli dönemler genel baÅŸkanlıkları var, onları da minnetle anıyorum buradan. Ama bu odada CHP’nin 8. Genel BaÅŸkanı olarak mazbatayı almış olmak benim için büyük bir onur. Hepimizin siyasette birbirine emeÄŸi var ama ÅŸimdi karşımda parlamento muhabirleri, CHP’yi takip eden sayın muhabirlerimiz, kameramanlarımız, gazeteci arkadaÅŸlarımız var. Sizin de bize emeÄŸiniz çok, bizim size emeÄŸimiz yok, yükümüz var. 8 yıl sonunda CHP Genel BaÅŸkanı olduysak bu 8 yıl boyunca sizin bu Meclis çatısı altından Türkiye’ye aktardığınız haberler sayesinde oldu. Ve bizim Türkiye’nin 81 ilinde yaptığımız çalışmalar sayesinde oldu.

ÜZERÄ°MÄ°ZE NE DÜÅžÜYORSA ONU YAPMAYA GAYRET EDECEĞİZ

Parlamentonun gitgide önemsizleÅŸtiÄŸi, gitgide gözden düÅŸürülmeye çalışıldığı bir dönemde grup baÅŸkanvekilliÄŸi ve grup baÅŸkanlığından gelen bir genel baÅŸkan olarak parlamentoya güç kazandırmaya, parlamentonun saygınlığına kavuÅŸması için ana muhalefet olarak üzerimize ne düÅŸüyorsa onu yapmaya gayret edeceÄŸiz. Parlamentoda özellikle Türkiye’nin bütün kurumları yıpranırken Tutanak Dairesi’nden Kanunlar Karar Dairesi’ne, Meclis televizyonuna ve özellikle basın koridoruna kadar elbette sorunlar var ama yine de herkes kendi alanını ve görevini en titizlikle yapan kurumlar yine de burada. Bu kurumların güçlenmesi için gayret edeceÄŸiz.

OLAÄžANÜSTÜ MADDE OLARAK EKLETTÄ°RECEĞİM

Bugün Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) mesleÄŸiniz açısından bir sansür yasasını görüÅŸüyor olması son derece kıymetli. Oradan mesleÄŸiniz adına sansür yasasının iptalini bekliyoruz. (Anayasa Mahkemesi’nin iptal talebini oy çokluÄŸuyla reddedildiÄŸinin söylenmesi üzerine) Oy çokluÄŸuyla reddedildi. Bu, Türkiye’de bundan sonra gazeteciler için ve muhalefet için iÅŸlerin daha zor olacağını gösteren bir aÅŸama. Ama buna yeltenmemelerini ve bu karardan cesaret almamalarını, gazetecilerin özgürlüklerine dokunmaya kalkmamalarını, sansüre yeltenmeye kalkmamalarını tavsiye ederiz. Bundan sonra gazetecilerin hapse atılması, mahkeme önüne çıkarılması gibi meselelerde madem ki bugünkü karar da böyledir, madem ki bir sansür yasasını sahiplendiler ve sarıldılar; biz de özgürlükleri sahiplenmeye ve sarılmaya bundan öncekine göre çok daha dirençli olacağız. Sizin yanınızda ve arkanızda olacağız. Ayrıca hangi mücadeleleri edeceÄŸimizi, cumartesi günkü Parti Meclisi’ne (PM) özel bir gündem olarak sansür yasasının Türkiye açısından yarattığı tehdit ve olası geliÅŸmelerle mücadeleyi bir olaÄŸanüstü madde olarak eklettireceÄŸim.

 

ÇOK ÖNEMSÄ°Z GÖRÜLEN OTURUMLARDA OLACAÄžIM

Ben grup baÅŸkanvekillerimize güveniyorum. Ayrıca, tabi zaman gösterecek ama ben Meclis tutanaklarına, geçmiÅŸteki yasama pratiklerine biraz meraklıyım. GördüÄŸüm bir ÅŸey vardı: Bülent Ecevit’i diÄŸer tüm liderlerden -parti ayırmaksızın- ayıran özellik, Meclis’e verdiÄŸi önemdi. Ankara’ya girerken kuliste bir çay içmek, bazen girip müzakereleri izlemek. Yani genel baÅŸkan olarak bazı oturumlarda, sadece bütçede deÄŸil, önemli oturumlarda veya bazen de sürpriz, çok önemsiz görülen oturumlarda olacağım. Ben ‘Gece 02.00’de gelebilirim ansızın’ diyorum. Ali Mahir de ‘BaÅŸkanım bu düpedüz yoklama’ diyor. Grubumuzu, yorgun oldukları saatlerde ziyaret etmeyi düÅŸünüyorum.”

Kaynak: Milli Gazete

Paylaş

Buca nöbetçi eczaneleri
Altın Fiyatları