Gazze sağlık gemisi yola Alsancak Limanın'dan yola çıkacak

Buca Haber Kasım 08, 2023

SAÄžLIK Bakanlığı'nca hazırlanan, içinde ameliyathaneleri, yoÄŸun bakım üniteleri ve tam donanımlı sahra hastaneleri olan gemi, Gazze'ye yardım götürmek için yarın Ä°zmir Alsancak Limanı'ndan yola çıkacak.

 

çinde ameliyathaneler ile yoÄŸun bakım üniteleri olan, her türlü iklim ÅŸartlarına dayanıklı, tam donanımlı ve konstrüksiyonlu sahra hastaneleri ile tam donanımlı ÅŸiÅŸirilebilir tip sahra hastaneleri bulunan gemi, Filistinlilere hizmet sunacak. SaÄŸlık Bakanlığı Acil SaÄŸlık Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire BaÅŸkanı, acil tıp uzmanı Dr. Åžükrü Yorulmaz, gönderilecek yardım malzemeleri içerisinde bu hastanelerde kullanılmak üzere tıbbi ilaç ile yan malzemelerin bulunduÄŸunu belirtti. Dr. Yorulmaz, gemide ayrıca 20 tam donanımlı ambulans ile UMKE araçlarının ve saÄŸlık tesislerine yönelik enerji desteÄŸi için jeneratörlerin bulunduÄŸunu söyledi.

 

 

'20 ADET AMBULANS DA HAZIRLADIK'

 

 

13 Ekim'den bu yana bölgeye saÄŸlık malzemesi sunduklarını anlatan Dr. Yorulmaz, "SaÄŸlık Bakanlığı'nın talimatı doÄŸrultusunda hızlıca sahra hastanelerini toparladık. Bölgede, 20 noktada hizmet verebilecek ÅŸekilde sahra hastanelerimizi donanımları ile hazır hale getirdik. Hepsini Ä°zmir Alsancak Limanı'na taşıdık. Bununla beraber bölgede yoÄŸun ihtiyaç duyulabilecek 20 adet ambulans da hazırladık. Filistin'de saÄŸlık altyapısı yok edilmeye çalışılıyor. Tüm insanlar maÄŸdur durumda, yaralılar bir hastane arıyor, çaresizlik içindeler" dedi.

 

 

'TRÄ°AJ VAZÄ°FESÄ° DE GÖRECEKLER'

 

 

Türkiye'nin daha önce de dünyanın çeÅŸitli noktalarına sahra hastaneleri kurduÄŸunu anlatan Dr. Yorulmaz, "Filistinli mazlum kardeÅŸlerimize saÄŸlık hizmeti sunmak için bölgeye ulaÅŸacağız. Her türlü laboratuvar sistemleri ve görüntüleme yöntemleri var. YoÄŸun bakımlarımız mevcut. Cerrahi operasyon yapılabilecek ameliyathanelerimiz mevcut. DeÄŸiÅŸik noktalara daha küçük çaplı ihtiyaca binaen, daha hızlı ve kolay kurulabilir sahra hastanelerimiz gidecek. Bu hastaneler aynı zamanda triaj vazifesi de görecek. Çünkü kanser tedavisinin farklı dinamikleri var. Öncelikli hastaları karşılayıp, gerekli transferlerini saÄŸlayacağız" diye konuÅŸtu.

 

 

'BAKANLIÄžIN TELEFONLARI KÄ°LÄ°TLENDÄ°'

 

 

Dr. Yorulmaz, toplam 35 adet konteynerin içerisinde ameliyathane ünitesi, röntgen ve ultrason cihazı ile mobil laboratuvarlar ile mekanik ventilatör bulunduÄŸunu da dile getirdi. Bu hastanelerin standart sahra hastanesinden daha kapasiteli olacağını ve uzun yıllar hizmet verebileceÄŸini söyleyen Dr. Yorulmaz, "Her türlü iklim koÅŸuluna dayanıklı, güçlü yapıda hastaneler götürüyoruz. Ayrıca saÄŸlık sistemine enerji desteÄŸi vermek için jeneratörler götürüyoruz. Bölgede, tüm dünyanın gözü önünde ciddi bir maÄŸduriyet yaÅŸanıyor. Mazlum insanların yanındayız" dedi. Bakanlık telefonlarının kilitlendiÄŸini de sözlerine ekleyen Dr. Yorulmaz, saÄŸlık personeli, doktor ve hemÅŸirelerin sürekli arayıp, Gazze'de hizmet vermek istediÄŸini belirtti. Dr. Yorulmaz, normal ÅŸartlarda geminin yarın Mısır El AriÅŸ Limanı'na doÄŸru yola çıkacağını söyledi.

Kaynak:Demirören haber ajansı

Paylaş

Buca nöbetçi eczaneleri
Altın Fiyatları